Event Lounge in het nieuw!

Om haar tiende verjaardag te vieren, verwende de bekende Brusselse evenementenruimte zichzelf met een verjongingskuur. Op het menu: grotere receptieruimtes, een volledig nieuw interieur, nieuwe ‘break-out’-zalen en technische installaties. De oprichters behielden weliswaar het unieke concept waarvoor de locatie bekend staat.

Vanaf de opening in 2007, wist de Event Lounge zich een mooie reputatie in de Brusselse evenementensector aan te meten. Sinds 2013 staat de ruimte overigens in de top 3 van de meest gewaardeerde Belgische locaties. “We zijn vanzelfsprekend trots op dit succes, maar zelfs in een sector die onophoudelijk evolueert, bleef ook Event Lounge voortdurend innoveren en investeren,” licht oprichter en partner van Event Lounge, Gilles Poot Baudier toe.

Meer comfort en ruimte

Ook al blijft de befaamde Black Box, die met een oppervlakte van 1.250 m2 aan ruim 1.150 personen plaats biedt identiek, het ruimtegevoel dat men in de Lounge ervaart is indrukwekkend.

Vanaf de ingang wordt de bezoeker aangenaam verrast door het terras, dat voorlopig werd aangelegd en de ruimte tijdens de zomermaanden uitbreidt.

Wie de Lounge binnenstapt, merkt dat de ruimtes volledig werden herdacht en groter gemaakt. De scheidingswanden werden verwijderd om een aangename, ruime plek te creëren. De capaciteit van de receptie-, cocktail- en begroetingsruimtes werd van 450 naar 700 personen verhoogd, met extra comfort.

De weidse veranda laat de zalen baden in daglicht. Met het vallen van de avond wordt ook de sfeer van de ruimtes aangepast. De barokke kroonluchters, die lange tijd de roem van de Event Lounge uitmaakten, zijn verdwenen. Een kunstwerk in metaal golft doorheen het atrium, verleent een feeërieke sfeer en benadrukt tegelijkertijd het moderne aspect van de zaal. De enorme nieuwe bar vervolledigt het geheel.

In het interieur zorgt de combinatie van ruw hout, metaal, marmer en glas voor een uiterst geslaagde, moderne harmonie. Door de slimme kleurenkeuze en de houten lambrisering wist men niettemin de gezellige, hartelijke sfeer van deze locatie te behouden.

We hebben ervoor gekozen om in de sfeer van de ontvangstzone – de Lounge Bar Area – en in de decoratie van de ruimtes te investeren om aldus een nieuwe ervaring te creëren die nog gezelliger aanvoelt. Trouwens, de vaste gebruikers van de zaal zullen de locaties zeker niet herkennen!

Een nieuwe ruimte, nieuwe mogelijkheden

De ruimtes ondergingen dan wel een uitzonderlijk spectaculaire herinrichting, de oprichters hebben er nauwlettend op toegezien om de oorspronkelijke ziel van deze locatie intact te houden. De receptie-, ontvangst- en vergaderruimtes werden uitgebreid om een grotere ontvangstcapaciteit en meer mogelijkheden te kunnen bieden. “Voor zowel conferenties als evenementen kan u bij ons terecht. Ons clientèle bestaat uit evenementenagentschappen, ondernemingen en instellingen die evenementen wensen te organiseren voor hun personeel, klanten of aandeelhouders. Ook particulieren zijn welkom,” legt Gilles Poot Baudier uit. Onder andere de ligging van de Event Lounge, de gemakkelijke bereikbaarheid via het openbaar vervoer en de parking met 150 parkeerplaatsen vormen de grootste troeven.

“Ondernemingen en particulieren appreciëren ten zeerste het ‘plug-and-play’ aspect van de Event Lounge. Ze kunnen aankomen en de infrastructuur en technische installaties gebruiken zonder zich zorgen te moeten maken. Alles is voorzien en klaar voor gebruik. Bijvoorbeeld ook diensten zoals catering: wij bieden een service op maat. Wie dat wenst, kan vanzelfsprekend de inrichting en de diensten naar believen personaliseren. Event Lounge past zich aan naar ieders wens.”

Ruimere zalen

De befaamde Black Box kan met 1.250 m2 meer dan 1.150 personen ontvangen – een unicum in Brussel en uiterst geapprecieerd door de klanten. In de ruimte werden de verlichting en technische installaties volledig vernieuwd. De capaciteit van een van de 9 vergader- en ‘break-out’-zalen werd daarentegen verdubbeld, van 70 naar 150 personen. “We hopen de organisatoren van conferenties hiermee meer flexibiliteit te kunnen aanbieden.”

Een geslaagde inzet tegen dezelfde prijs

De Event Lounge renoveren, betekende een hele uitdaging maar het resultaat is zonder meer indrukwekkend. De kers op de taart: Event Lounge besliste om zijn tarieven niet te wijzigen. “We willen tegen dezelfde prijs een ervaring bieden die des te aangenamer is”, besluit Gilles Poot Baudier. Laat u zich verleiden?