In het spoor van de innovaties van RailTech Belgium 2023!

De eerste editie van RailTech Belgium bracht op 6 en 7 juni 2023 de Belgische en internationale spoorwegsectoren samen. De Event Lounge zag al heel wat evenementen passeren … Maar dit event was echt een primeur!

RailTech Belgium is een platform voor alle spoorwegorganisaties. Het besloot zijn evenement van 6 en 7 juni in Brussel te houden omdat België een belangrijk kruispunt voor het spoorverkeer in Europa is. Maar dat is niet de enige reden.

In een gevarieerd format bracht RailTech Belgium 2023 lokale start-ups en internationale ondernemingen samen rond een tentoonstelling, een netwerkevent en twee conferenties, waarvan één in een koepel. Voor zijn eerste editie samen met Promedia Group onthulde RailTech Belgium een van zijn nieuwste innovaties met maar liefst twee reusachtige kranen die trots stonden te blinken in de Event Lounge!

Ook de klank- en lichtshow en de tentoongestelde gadgets konden de 400 bezoekers zeker bekoren.  Op een leuke, speelse manier ontdekten ze de nieuwste innovatieve oplossingen van de sector.

In deze sfeer verwonderden de klanten en teams van Event Lounge zich over de veelzijdigheid van de locatie. Ze staan nog altijd versteld van de eindeloze mogelijkheden die de ruimtes bieden. En dat maakt deze plek en sector net zo wonderlijk!

EU MRS Week 2023 en het streven naar de ultieme transformatie!

De vierde EU Macro-Regional Strategies Week vond in hybride vorm plaats in Event Lounge. Hun slogan ‘Transform to thrive’ (transformeren om te groeien) past uitstekend bij hun programma dat bol staat van de krachttoeren.

De EU MRS Week wordt georganiseerd door het kantoor WMH. Het is het grootste jaarlijkse evenement gewijd aan de vier macroregionale strategieën van de EU (het Oostzeegebied, het Donaugebied, de Adriatische en Ionische regio, en het Alpengebied).

Meer dan 250 genodigden namen deel aan digitale sessies rond 3 specifieke thema’s: Competenties, Energieën en Financiering. De sessies werden online gevolgd, maar de grootste spelers van de EU in Brussel konden ook ter plaatse deelnemen. Het doel? “Transformeren om te groeien!”

Sinds de lancering in 2020 is de EU MRS Week een belangrijk platform voor communicatie en netwerking geworden. En dit jaar viel de keuze op de Event Lounge dankzij zijn ecologische verbintenissen. Elisa Ferreira, Commissaris voor Cohesie en Hervormingen, aarzelde niet om de locatie te vermelden in haar openingsrede: “We zijn hier in de Event Lounge omdat deze locatie focust op het ecologische karakter van haar evenementen. Vandaar onze keuze.”

De Event Lounge is vereerd deze bijeenkomst met oneindig veel mogelijkheden te mogen ontvangen.

Made By Marie en haar ‘Blue is the New Black’!

Wie zich een avond lang De Kleine Zeemeermin wil wanen, is hier aan het juiste adres! Kleine kanttekening: je bent hier niet in de oceaan, en ook niet in een sprookje van Disney. Welkom in de Event Lounge! Sluit nu je ogen en duik met Made By Marie in een onvergetelijk wateravontuur …

In de lente herbeleefden de 400 genodigden in de Event Lounge hun kindertijd. Ze genoten er van een sprookjesachtige sfeer en spelletjes die hen ter beschikking werden gesteld. Het programma? Een apero gevolgd door een dansavond.

Het kantoor Made By Marie bleef trouw aan het thema ‘Under The Water’ en toverde onze locatie compleet om.

Het kantoor werd opgericht door de jonge onderneemster Marie Antoine. Ze nam voor het eerst contact met ons op om haar evenement tot leven te brengen. Ze heeft een diploma rechten op zak maar besloot tijdens de pandemie haar eigen onderneming uit de grond te stampen. Een uitdaging waarvoor ze met glans slaagde!

Het resultaat? De deelnemers zijn nog lang niet uitgepraat over het event. We wachten vol ongeduld op haar volgende telefoontje! Graag meer weten over Marie en haar projecten? Ga dan snel naar haar website: https://madebymarie.be/en/

AIR OPS 2023 scheert hoge toppen!

Ready for take-off? 3, 2, 1 … Het vooraanstaande Europese luchtvaartevenement gewijd aan vliegtuigen en geavanceerde luchtmobiliteit is terug! We hebben het over AIR OPS 2023.

AIR OPS werd door COVID-19 verschillende keren uitgesteld. Maar uiteindelijk kon deze niet te missen afspraak van de luchtvaartsector dan toch doorgaan in de Event Lounge.

Dankzij de zorgvuldige organisatie van de European Business Aviation Association (EBAA) en de coördinatie van de teams ter plaatse kwam het evenement vlotjes van de grond. Dit tweedaagse gebeuren, voorafgegaan door een opleidingsdag over vliegoperaties, verwelkomde in totaal 40 exposanten en ruim 400 deelnemers.

Een primeur voor EBAA in de Event Lounge, maar zeker niet de laatste keer! Want de organisatie heeft haar datums voor 2024 al bevestigd bij ons. We kijken er al naar uit ze volgend jaar terug te zien. Het wordt vast weer een hoogvlieger!

Alpaca – Voedselafvalbeheer voor evenementen

Alpaca Solutions zet groene oplossingen in om koolstofvoetafdruk op evenementen te verminderen.

Event Lounge Brussel zet zich in om zijn evenementen milieuvriendelijker te maken. Event Lounge heeft het label van ecodynamische organisatie met 3 sterren gekregen en blijft haar milieuactieplan uitvoeren.
Vandaag onthullen we ons gloednieuwe project: een partnerschap met Alpaca Solutions.

In een poging om afval te verminderen, zullen onze evenementenruimtes samenwerken met een organisatie die een tastbare oplossing biedt door voedseloverschotten van onze evenementen in te zamelen. Deze non-profitorganisatie maakt deel uit van een ecosysteem van partners die het door ons geproduceerde afval optimaal kunnen benutten. Naast de voordelen voor het milieu hebben deze acties ook een positief sociaal effect.

Alpaca levert een post-event rapport met details over elke gedane donatie. Dit verslag bevat details over de ingezamelde items, het aantal gedoneerde porties, de hoeveelheid bespaarde CO2 en natuurlijk de organisatie die de donatie heeft ontvangen.

Wij zijn trots op dit partnerschap en onze investering in de verbetering van de wereld van morgen.

evl_alpaca

Page 1 of 1212345...10...Last »