Alle nieuws
NEWS

Event Lounge: de rustgevende kracht van groen in de stad!

Event Lounge ligt op een boogscheut van hartje Brussel. Het centrum beschikt over alles wat je nodig hebt om conferenties, seminaries, congressen, tentoonstellingen en andere events voor 50 tot 1150 personen te organiseren. De prachtige, trendy inrichting is veelzijdig en aanpasbaar. De voorzieningen en installaties zijn ultramodern. De parking biedt plaats aan 150 voertuigen en beschikt over meerdere laadpalen. “Het enige minpuntje volgens onze tevreden gebruikers is het industriële karakter van de zone waarin het gebouw ligt. De weg ernaartoe voelt dus wat onheilspellend aan“, vertrouwt Managing Partner Gilles Poot Baudier ons toe. De organisatie nam dus landschapsarchitect Michel Delvosalle in de arm om de omgeving wat aantrekkelijker te maken. Op twee weken tijd is deze locatie bijna onherkenbaar veranderd. De foto’s die voor en na de werken werden genomen, spreken voor zich!

Vroeger zag je hier enkel asfalt, metaal en beton. We wilden de omgeving zo groen mogelijk maken, met soepele lijnen en boeiende visuele perspectieven, een andere sfeer, een ander leven“, legt Michel Delvosalle uit. “We creëerden een soort van microklimaat waar het heerlijk vertoeven is, in de schaduw van de bomen. Deze groene oase staat in schril contrast met de oorspronkelijke industriële betonjungle“, vat de bouwmeester samen, die op het terrein samenwerkte met de firma ‘Jardin Plus’.

Michel Delvosalle staat bekend om zijn vindingrijkheid. Hij aarzelde dan ook niet om het asfalt helemaal op te breken en diep te graven om groene ruimtes in de volle grond aan te leggen. De golvende bloembedden zijn een beetje zijn handelsmerk. Her en der zie je ruwe granieten rotsen. Het geheel wordt verlicht en geaccentueerd met een dunne ledstrip die in de metalen borduur is ingebouwd. Hij verbouwde de parking compleet en richtte de hoofdingang in met brede tegels. Hij voerde grote bomen in, zoals 50 of 60 jaar oude steeneiken, en koos voor planten die bestand zijn tegen klimaatschommelingen of droge zomers, zoals de Portugese laurier. Hij ontwierp ook ‘mobiel groen’ dat naar wens kan worden verplaatst met een transpallet. Van de grijze vlakte van weleer is dus niets meer te zien.

Door het stedelijke landschap om te toveren tot een groene oase blies landschapsarchitect Michel Delvosalle Event Lounge nieuw leven in. Dankzij zijn fantasie en visie is deze eventruimte nu zoveel meer dan een eenvoudig adres. Het is een waar toevluchtsoord te midden van de stad. Met zijn zorgvuldig ingerichte groene ruimtes, zijn golvende bloembedden en majestueuze bomen belooft Event Lounge unieke ervaringen waarin natuur en moderne snufjes harmonieus hand in hand gaan. Betreed deze betoverende wereld en laat je meevoeren door de magie van een oase tussen asfalt en beton.